מקרוני
חדשות
הורה וילד- שותפים באוכל:
המומחים של מקרוני עוזרים לכם לנהל אורח חיים מסודר, בריא וחסכוני יחד עם הילדים - היכנסו לשחק

חדש במקרוני ! אוטו אוכל:
 האוטובוס המבשל של מקרוני בדרכים. להיט!! חדש!!

חוזרים לשגרה עם מקרוני:
 היכנסו לפייסבוק של מקרוני ותהנו מטיפים מדהימים לקראת החזרה לשיגרה

קייטנות איכות- זה אנחנו!:
 מקרוני מגיעים לקייטנה עם הפעלת מאסטר שף סוחפת שלא מפסיקים לדבר עליה...

עונת הבת מצוות בשיאה !:
 בת מצווה שלא ישכחו- שונה, מיוחדת והילדה כוכבת! כל הפרטים כאן- 

דרושים למשפחת מקרוני:
 אנחנו מחפשים עוד אנשי צוות מוכשרים, צעירים, מלאי שמחת חיים שרוצים ללמוד ולעבוד בעבודה מספקת ומתגמלת! בואו להיות חלק ממשפחת מקרוני !

מגוון סדנאות לבנות-איזה כיף לנו!:
Girls just wanna have fun - סדנאות בישול לבנות בלבד!

רק במקרוני- משלמים בתשלומים:
אצלנו ניתן לשלם בכרטיסי אשראי ולחלק לתשלומים

ביקשתם המלצות? בואו תראו מה כותבים עלינו:
המלצות חמות, מכתבי תודה ועוד
הכנסו להמלצות וקראו תגובות של לקוחות לאחר הפעלות.
לקריאה לחצו כאן.

יום הולדת מאסטר שף ילדים :

ממש כמו בתוכנית-

להזמנות צרו קשר 074-7579737


סוף החדשות
קו מפריד

10 דברים שלא ידעתם על סושי

  10 דברים שלא ידעתם על סושי

 

(1) סושי או זושי?

המילה "סושי" ביפנית, מתייחסת לאורז המתובל ולא לדג. לכל סוג של רול או צורת חיתוך של הדג יש שם שונה. המילה עצמה אגב מבוטאת ביפנית יותר כמו "זושי".

 

(2) הוא בכלל סיני! 
מקור הסושי (אמנם לא בצורתו הנוכחית) הוא בסין העתיקה, שם פותח כשיטה לשימור מזון בה הדגים לא הוגשו טריים אלא משומרים.

 

(3) מחירי עתק 
80% 
מהטונות שנלכדים בכל העולם משמש להכנת סושי. ביפן משלמים את המחירים הגבוהים ביותר עבור טונה איכותית. השיא על מחיר טונה עומד על כמעט 400,000 דולר עבור דג במשקל 240 ק"ג. זה אומר מעל 1600 דולר לק"ג!

 

(4) הכשרה ארוכה ומפרכת
הכשרה מסורתית של מאסטר סושי ביפן לוקחת מעל 10 שנים. כיום, בגלל הפופולאריות של הסושי, בכל העולם הרבה טבחים יפנים מעדיפים לוותר על שנות ההכשרה הרבות ולעבוד מחוץ ליפן.

 

(5) עם מקלות או בעזרת הידיים? 
צורת האכילה המסורתית ביפן שונה ממה שאנו חושבים. ניגירי ומאקי אוכלים בעזרת הידיים (קצות האצבעות בלבד) וטובלים את הניגירי ברוטב הסויה רק מצד הדג משום שהמטרה לתבל מעט את הדג ולא את האורז שמגיע מתובל. סשימי (דג נא) אוכלים בעזרת מקלות אכילה,ותוספת וואסאבי אינה מוגשת לשולחן. הסושי מאסטר מתבל בכמות הנחוצה ולכן זה נחשב חוסר נימוס לבקש תוספת וואסאבי.

 

 (6) סכינים חדים בלבד!

הסכינים לחיתוך הסושי בהם משתמשים מאסטרים ביפן חדים כתער. ישנם מספר יצרנים המייצרים סכינים באותן שיטות יצור עתיקות ששימשו ליצור חרבות הסמוראים. יצרן כזה מייצר מספר מועט של סכינים בשנה ומחירן מגיע לאלפי דולרים.

 

(7) פנימה והחוצה 
צורת הגלגול הנפוצה ביותר של סושי במערב היא צורת ה"inside-out" בה האורז מחוץ לאצה. ביפן, עד לשנים האחרונות, לא היה ניתן למצוא מקומות המגישים רולים בצורה כזאת. מקור הרול הזה הוא מארה"ב, כנראה משום שהכנתו דורשת פחות מיומנות.

 

(8) סושי ונשים 
לפי המסורת היפנית, נשים אינן יכולות להכין סושי איכותי משום שחום גופן גבוה יותר, דבר הפוגם באיכות הדג.

 

(9) רול של בריאות 
סושי, כאשר הדג טרי והאורז אינו עומד זמן רב, נחשב לאחד המאכלים הבריאים ביותר משום שהוא מכיל פחמימות, חלבונים וירק והכל במנה אחת.

 

(10) אוהבים סושי? 
על פי סקרים שנערכו בארצות המערב, מעל ל-90% מהמדינות, בחרו בסושי כאחד מ-3 המאכלים האהובים ביותר.

אלמנט עיצובי
ריק
תורמים לקהילה
מעוניינים בחווית יום הולדת מדהימה? השאירו פרטים