יצירת קשר למטרות פרסום באתר. אנחנו לא מספקים שירותים בתחום הסדנאות או הבישול.
notice
דף הבית צרו קשר

האם כדאי לשטוף פסטה אחרי הבישול?

שאלת שטיפת הפסטה לאחר הבישול מעוררת ויכוח בין חובבי המטבח האיטלקי לבין מי שמחפשים פתרונות נוחים ופרקטיים. האם באמת צריך לשטוף את הפסטה? האם זה תלוי בסוג המנה? במאמר זה נסקור את היתרונות והחסרונות של שטיפת פסטה ונבין מתי (ואם בכלל) כדאי לעשות זאת.

למה לא לשטוף פסטה?

באופן מסורתי, השטיפה נחשבת לטעות בכל מה שקשור לפסטה. להלן כמה סיבות לכך:

  • שמירה על העמילן: במהלך הבישול, הפסטה משחררת עמילן, שנותר על פני השטח שלה. העמילן מסייע לרוטב להידבק לפסטה בצורה מושלמת, מה שמעניק למנה מרקם קרמי ועשיר.
  • שמירה על הטעם: שטיפת הפסטה במים קרים עוצרת את תהליך הבישול, אך גם מסירה את הטעם שהעמילן תורם למנה.
  • שיטת הבישול האיטלקית: באיטליה, שטיפת פסטה נחשבת לחטא קולינרי. שם מקובל לערבב את הפסטה החמה ישירות עם הרוטב מיד לאחר הבישול, כדי לאפשר לספוג את הטעמים.

מתי כן כדאי לשטוף פסטה?

עם זאת, יש מקרים שבהם שטיפת הפסטה יכולה להיות מועילה:

  • סלטי פסטה קרים: אם אתם מתכננים להכין סלט פסטה קר, שטיפת הפסטה במים קרים תעזור לעצור את הבישול ולמנוע הידבקות של חלקי הפסטה זה לזה.
  • פסטה מוקפצת: במנות מסוימות כמו מוקפצים אסיאתיים, שטיפת הפסטה תעזור לשמור על הפרדת החלקים ולהבטיח שהם לא יהיו דביקים מדי.
  • הפחתת מליחות: אם בישלתם את הפסטה במים מומלחים מאוד, שטיפה מהירה עשויה לסייע להפחתת עודפי המליחות.

פוסטים משויכים

למעלה